Dirigent

De dirigent van Vocaal Ensemble Tessitura is Frans Schoenmakers, die klarinet, piano, directie en schoolmuziek studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.

Frans Schoenmakers is jarenlang muziekdocent geweest bij de Muzerije in Den Bosch en dirigent van verschillende orkesten waaronder Fanfare Aurora Heesch en Harmonie St. Cecilia Schijndel. Hij is erelid van de Koninklijke Harmonie St.Cecilia waarvan hij ruim 23 jaar dirigent was. Onder directie van Frans is de harmonie gepromoveerd naar de Vaandelafdeling. Hij maakte radio-opnamen voor fluit en klarinet met fluitist Lens Dérogier bij VARA, NCRV, KRO, VPRO.

Verder begeleidt hij het gemengd koor van de St. Pauluskerk in Schijndel en speelt regelmatig solo en in ensembles, bijvoorbeeld bij docentenconcerten van de Muzerije. Frans Schoenmakers is dus een all-round musicus die met zijn brede ervaring een aanwinst is voor Vocaal Ensemble Tessitura.

Frans Schoenmakers

Koorleden

Vocaal Ensemble Tessitura bestaat uit 20 leden uit Schijndel en omgeving. Het gemengd koor kent een goede, evenwichtige bezetting. Een deel van het koor is familie van wijlen Ans, Jan en Piet Mathijsen, die vroeger als zanger(es) bekendheid genoten in Schijndel en omgeving.

Sopranen

Diana van der Heijden

Jeanette Mathijsen

Bep van Geffen

Carla Oosterholt (niet op de foto)

Alten

Jet van Roosmalen

Anita van der Heijden-van Oorschot

Marie-José Mathijsen

Els Fransen-Rooijakkers

Tenoren

 

Frans Londeman

Fred Mathijsen

Frank Mathijsen

Jos Hoogzaad

Bassen

Frans Mathijsen

Wout van den Houten

Gijs Schoenmakers

Albert Pijnenburg (niet op de foto)